Сервиз за лаптопи

Съдържание:

 • Диагностика на лаптоп
 • Почистване от вируси и премахване на злонамерен софтуер
 • Инсталация или преинсталация на операционна система – Microsoft Windows, Linux, Mac OS
 • Почистване на лаптоп от прах
 • Смяна на Твърд диск HDD
 • Смяна на LCD дисплей – матрица
 • Смяна на клавиатура
 • Смяна или добавяне на Оперативна RAM Памет
 • Ремонт на откъснати или счупени панти
 • Смяна на букси на лаптоп
 • Ремонт на дънна платка на лаптоп
 • Смяна на батерия за лаптоп
 • Ремонт на захранващ адаптер за лаптоп
 • Цени на най-често извършваните ремонти

Преносимите компютри са неизбежна част от нашето ежедневие. Но те често могат да имат проблеми както със софтуера, така и с хардуера. Ние имаме много богат опит в ремонта на лаптопи и можем да помогнем във всяко едно отношение. Разполагаме с резервни части, както нови, така и втора употреба. По този начин може да предложим ремонт на много достъпни цени, като винаги ще получите гаранция за ремонта.

Най-често срещаните ремонти на преносими компютри във нашия сервизен център включват:


Диагностика на лаптоп:

Често нашите клиенти идват при нас с оплаквания за своя лаптоп, които могат да са причинени от различни дефектирали части, но да проявяват един и същ симптом. Ние разбира се лесно можем да предположим къде е проблема на база нашия дългогодишен опит в тестването, диагностициането и отстраняването на хиляди компютри и веднага да изброим възможните варианти. Но качествения ремонт изисква отделяне на технологично време за да тестваме отделни компоненти. Освен времето за тестване, нужно е и време за разглобяване и сглобяване. Ние сме сложили такса за този вид диагностика, защото ще дадем изключително точна диагноза за състоянието на лаптопа до ниво елемент. Ако клиента реши да не отремонтира лаптопа при нас, тогава клиента ще дължи 24 лв с ДДС, за което е уведомен още при предването на техниката в нашия сервиз. Ако обаче реши да отремонтира дефектния преносим компютър, то тогава диагностика не се заплаща, а само цената за трудо по отстраняването на проблема и евентуално вложените части в него.

Някои сервизи предлагат безплатна диагностика, но имате предвид, че качествените сервизи са доста натоварени, а времето е ценно, както за самите сервизи така и за клиентите, които са им оставили техниката за ремонт. Нашата практика показва, че често клиент, който се е възползвал само от безплатна диагностика, без да прави ремонт и след това идва при нас да потвърди становището от предишния сервиз се оказва грешна.


Почистване от вируси и премахване на злонамерен софтуер:

Заразяването с вируси е дост често срещан проблем. Може да се заразите от отваряне на хитро прикрит файл през електронната ви поща, дори от ваши нищо неподозиращи познати или чрез сваляне на пиратски софтуер от опасни източници. Често се предват вируси само чрез поставяне на USB преносима памет – флашка във вашия компютър. Отварянето на несигурни интернет страници също е опасно. Най-често това са сайтове за гледане на безплатни филми онлайн, където лесно може да си лепнете зарази по уеб браузърите на вашия компютър. Освен значителното забавяне на работата на компютъра, често се случва да не работи коректно операционната система. Също така може да бъдат откраднати чувствителни данни, като потребителски имена, пароли или още по-лошо – да бъде заключена цялата ви лична информация, така нареченото криптиране и никога повече да не може да и използвате или достъпите вашите файлове. Може да разчитате на нашия екип за премахването на вируси и възстановяването на операционната система.


Инсталация или преинсталация на операционна система – Microsoft Windows, Linux, Mac OS

При нас можете да донесете лаптоп за първоначална инсталация на операционен софтуер заедно с пакет от най-често ползвани програми или просто да направим преинсталация на бавно зареждаща система. Можем да запазим цялата ваша лична информация, така че не се притеснявайте, че ще я изгубите. Инсталацията за много хора може да се струва лесно нещо, но по-важното е, че за да може един компютър да е наистина готов за употреба, само със самата инсталация това не е достатъчно. След инсталацията се налага да се качат последните актуализации на операционната система, най-новите драйвери за хардуера, както и най-често ползвани програми. Те трябва да бъдат също така настроени правилно, за да не забавят стартирането и използването на компютъра. Това е от значителна част, която много потребители не зная и изпускат, ползвайки услугите на приятел, за да излезе по-евтино.


Почистване на лаптоп от прах

Най-важната поддръжка на един лаптоп е неговото добро състояние на охлаждащия модул към процесора и видео картата. Радиатора за охлаждане на лаптопа се задръства с прах, което е неизбежно. Перката се опитва да охлади лаптоп и започва да работи на по-високи обороти. Цялата машина започва да държи по-високи градуси. Контактната паста между охладителя и чиповете става твърда и губи свойствата си. Процесора и видео картата имат определени гранични работни температури. Те започват да работят над тези температури поради невъзможността на охладителя да се справи със задачата си при което лаптопа започва да се гаси сам или да показва размазани образи, черен екран, син екран с грешка на операционната система. Резултата от опитите на потребителите да продължат да използват лаптопа, въпреки тези симптопи води до трайно дефектиране на видео картата. Получават се микро-пукнатини по спойките на видео чипа или дефектира директно кристала на чипа. Ремонта след това е осъществим при нас, но цената е много висока. Можем да презапоим видео чипа или да го сменим с нов такъв.


Смяна на Твърд диск HDD

Интересен факт е, че много често клиентите ни носят лаптоп за преинсталация, защото те си мислят, че това ще отсрани всякакви проблеми с него, освен бавната му работа. Не малко са случаите, когато лаптопа въобще няма признаци на живот и клиента го носи за преинсталация, с надеждата да се оправи проблем, който е чисто хардуерен. Дистанцирайки се от последния пример, когато клиента се оплаква от „циклене“ на компютъра и иска преинсталация, ние правим безплатна диагностика на твърдия диск, защото в почти винаги той е проблема за бавната работа на системата, без клиента дори да подозира за това неща. Твърдият диск е най-често дефектиращата част в един компютър и не е задължително условие той да е тотално развален. Клиентите ни питат „Как ще е развален, нали зарежда операционната ситема?“. Дисковете са изключително чуствителни на сътресение особено когато компютъра работи. На всеки наш клиент, който ще трябва да сменява своя диск предлагаме да бъде заменен със Solid Sate Drive (SSD) диск от ново поколение. Там няма механика, а само електроника. Компютъра става над 5 пъти по-бързо от преди!


Смяна на LCD дисплей – матрица

При нас можете да смените вашият счупен или дефектен дисплей за лаптоп. Можем да предложим цена за нова част, но разполагаме и с много екрани втора употреба с гаранция. Ако екрана не е счупен но има проблем с образа, проблема може да се окаже че не е в дисплея, а да бъде във видео чипа на дънната платка, във прекъсващ или дефектен лентов кабел, инвертор за матрицата, който служи за запалването на лампите на екрана или пък управлението на LED диодите на по-новите екрани. Ние можем да отстраним всеки един от тез проблеми след направата на правилната диагностика.


Смяна на клавиатура

Клавиатурите дефектират дори и да не са заливани с течност. За съжаление идват клиенти с надеждата да им сменим един или два неработещи бутона от клавиатурата, но това е невъзможно. Дори само един бутон да не работи, ремонта се осъществява само чрез смяната на клавиатурата.


Смяна или добавяне на Оперативна RAM Памет

Дефектна RAM памет може да направи компютърът ви да стартира на черен екран или пък да рестартира от самосебе си по време на работа. При нас лесно можем да хванем дефектна плочка памет.Също така тя има отношение в бързината на компютъра, така че добаянето на още памет винаги ще бъде добро решение.


Ремонт на откъснати или счупени панти

Много често срещан проблем в последно време е откъснати панти от долния корпус на лаптопа ли от екрана. Това се дължите на стремежа всички лаптопи да са възможно най-евтини за производителя, съовтетно пластмасите вложени за корпусите са некачествени. Пластмасата старее бързо и конусите, които държат винтовете се счупват. Лаптопа започва да се отваря откъм пантите и използването по този начин може да доведе до скъсване на кабели, счупване на екран, повреда по дънната платка. Ние можем да залепим вашите панти и корпуси, така че ремонта ще бъде в пъти по-качествен дори от смяната им с нови корпуси. Цената ще бъде над два пъти по-ниска, а вие няма да забележите, че са лепени. Смяната с нови корпуси крие голям риск отново да се повредят, тъй като те фабрично са много слаби.


Смяна на букси на лаптоп

При нас можем да сменим разбити или счупени:

 • Захранващи букси – DC
 • USB букси
 • Аудио 3.5м стерео жак букси
 • HDMI букси за връзка с външшен дисплей или телевизор
 • Други

Ремонт на дънна платка на лаптоп

Също често срещан проблем е когато един лаптоп не се влючва. Клиента рядко прави разлика, но този дефект се разделя на две категории:

 • Латопа се включва но няма образ. Тогава вариантите за дефект в дънната платка са развален видео чип, проблем в северния мост или пък неизрядност в стартиращия чип или BIOS чипа. Всички тези проблеми са отстраними в нашия сервиз.
 • Лаптопа не се включва въобще. В този случай се очаква, че е изключен варианта за дефектен адаптер. При този сценарий първо трябва да се види дали буксата за захранване на лаптопа е изрядна. Това става като се разглоби целия лаптоп и се извади дънната платка. Ако тя е здрава, то проблема е я някой/някои от елементите в захранването на дънната платка. Ние можем да проверим и отремонтираме вашата дънна платка, за разлика от почити всички места, къде ще констатират дефектна платка и ще ви предложат друга дънна платка на огромна цена или пък ще ви кажат, че сте за нов лаптоп.

Смяна на батерия за лаптоп

Можете от нас да купите нова батерия с една година гаранция, която да смените сами, но новите лаптопи вече са с вградена батерия и смяната се налага да бъде направена от сервиз. Ако опитате смяната сами, рискувате да повредите корпуса на лаптопа, да скъсате кабели, които не подозирате как са монтирани, да повредите букси или пък да дефектирате дънната платка или някой друг компонент от лаптопа.


Ремонт на захранващ адаптер за лаптоп

Оригиналният адаптер е възможно най-качествения такъв за вашия лаптоп. Много честа повреда е скъсването на кабела при буксата ли в основата на адаптера. Двата проводника при скъсването се отделят от изолзацията си и започват да се пипат един в друг, което води до късо съединение и адаптера се изключва. Ако има контролна лампа, тя също изгасва и клиента е готов да изхвърля зарядното и да купи ново китайско. При нас можете да донесете адаптер за смяна на прекъснат кабел, който ще бъде запоен вътре в кутията. След това старателно ще залепим капсулованата кутия и ще може дълго време да продължите да използвате вашия оригинален адаптер.

Цени на най-често извършваните ремонти

Диагностика на лаптоп (заплаща се при отказ на ремонт)24 лв. с ДДС
Смяна на клавиатура (цена за труда)20 лв. с ДДС
Смяна на дънна платка (цена за труда)50 лв. с ДДС
Смяна на инвертор (цена за труда)20 лв. с ДДС
Смяна на лентов кабел (цена за труда)20 лв. с ДДС
Смяна на счупени панти (цена за труда)36 лв. с ДДС
Смяна на счупен или дефектирал дисплей за всички лаптопи (труд и части)80-150 лв. с ДДС
Смяна на букси: DC(захранваща), USB портове, LAN портове, Audio жакове, HDMI портове (труд и части)42 лв. с ДДС
Ремонт на откъснати панти от корпуса36 лв. с ДДС
Ремонт на дънна платка60-120 лв. с ДДС
Презапояване на видео чип или чипсет (3 месеца гаранция)55 лв. с ДДС
Смяна на видео чип или чипсет с нова ревизия (не дефектират)100-160 лв. с ДДС
Почистване на лаптоп от прах и смяна на термо-паста (зависи дали има сервизен капак)24 или 42 лв. с ДДС
Ремонт на зарядно за лаптоп18 лв. с ДДС
Изолиране на лоши сектори на Твърд диск30 лв. с ДДС